BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 13, 2010

Surat akuan bujang

Assalammualaikum dan selamat tengahari semue (^^)V

ok, hari ni saye nak share mcm mane kite bleh selesaikan surat akuan bujang kite..

setau saye ade 3 care utk bt surat akuan bujang kite ni..

1. Majikan (tempat anda bkerja)

2.Imam Masjid

3.Imam Nikah Penghulu Surat Sumpah

untuk mudhkan kite, btlah kat tempat kite bkerje..lagi senang sbb bleh mintak tandatangan bos kte je.. =)..saye pilih no.1...

Contoh surat kat bwh ni..


LETTER HEAD – KEPALA SURAT (NAMA SYARIKAT ANDA BEKERJA)

No rujukan:

Tarikh:


Penolong Pengarah,
Bhgn Nikah, Cerai dan Rujuk
Pentadbiran Undang-undang Syariah
Tingkat 3, Blok Perpustakaan
Kompleks Pusat Islam, JAWI
Jalan Perdana 50480, Kuala Lumpur
TEL: 03-22749333

@ Alamat pejabat agama daerah anda

Tuan,

PER: SURAT AKUAN BUJANG.

Merujuk perkara di atas, bahawasanya xxxx Bin/Binti xxxx, No kad pengenalan:777777-02-7777, bekerja di syarikat kami sebagai Financial Manager.

Mengikut rekod di Syarikat kami, XXXX Bin/Binti XXXX masih BUJANG dan BELUM PERNAH BERKAHWIN.

Surat akuan bujang ini hanya boleh diterima pakai sehingga selesai permohonan perkahwinan beliau.

Sekian terima kasih.


Saya yang menjalankan tugas,



...........................................

NAMA ORANG YANG MENGELUARKAN SURAT cop syarikat DAN TANDA TANGAN pegawai


ok, tu je...

12 gucci I sayang:

iedayah said...

wa..contoh surat yg bgus nadieya..i tgk surt akuan bujang my fiance ,wat skit ati je.pelik nau sesingkat2 ayt yg bleh r..hahhaha

.: an :. said...

wah! bestnye! mintak izin nk copy ea... blh share ngn encik tunang

MiSS NaDieYA said...

iedayah..sy pon search google ni..byk contoh die mcm ni...

an: ambik la =)

Fifah said...

Salam ziarah..nadia, saya copy ye..terima kasih byk2..dh start ikut blog nie, byk tip leh amik..semoga apa yg dirancang kita berjalan lancar dan diberkati Dia..

MiSS NaDieYA said...

Fifah:thanks =)

Mas_lya said...

salam saya mohon copy ya~tQ maslya

MiSS NaDieYA said...

owh, no prob dear =)

HanunArifah said...

salam.mohon kebenaran untuk copy...

MiSS NaDieYA said...

HanunArifah : ok dear

intanurulfateha said...

kakak.. tenks for this entry. kite ade ceta pasal hal ni jugak kt belog kite. ade linkkan belog kakak. ni link kite..

http://www.intanurulfateha.com/2013/01/hiv-test-untuk-bakal-pengantin.html

tqvm again ^^

Norhaziela Mohammed Nor said...

As Salam,, sy nak tanya Surat Akuan Bujang ni adakah pihak perempuan pun kena buat? atau pihak lelaki shaja yg kena buat? tolong sy,, atau pun brief sy tntang surat akuan bujang ni.. Tq

Norhaziela Mohammed Nor said...

As Salam,, sy nak tanya Surat Akuan Bujang ni adakah pihak perempuan pun kena buat? atau pihak lelaki shaja yg kena buat? tolong sy,, atau pun brief sy tntang surat akuan bujang ni.. Tq