BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 6, 2011

Berfesyen di hari raya seperti Siti Nurhaliza

Assalammualaikum...
Sekarang dah genap 6 hari kita berpuasa...awal-awal puasa ni mesti ada jugak yang buat preparation nak raya kan?belum la kot nak buat ketupat, kuih raya berbagai...tapi kuih raya dah tempah la bulan lepas..haha..bukan ape, senang nanti nak dekat raya dah settle bab kuih raya..ade yang buat sendri??bagus-bagus.i nak buat jugak.tapi dekat-dekat nak raya kot..nanti kang dekat raya kuih dah lemau lak..dah ade yang tempah baju raye? i tahun ni bersederhana je kot.2 pasang baju dah cukup..tapi teringin jugak nak try fesyen baju raya yang baru..tak salah pon kalo sekali sekala nak bergaye.janji konfident..ada berani???..

Meh i nak buat review sket pasal fesyen baju kurung siti nurhaliza.maybe bleh kasi idea sket kat korang nak tempah baju raya tahun ni =).. ini semua adalah hasil i GOOGLE..credit kat in En.Google



baju ni cantik..design sekarang dah banyak jenis baju kaftan macam ni..i pon suka tapi serius memang cantik..baju macam ni memang semuanye jenis kain plain je..jenis kain die adalah chiffon..dah banyak kat pasaran sekarang..range harge boleh dapat dalam rm150++..tapi baju siti ni maybe mahal kot.. i taktau la harga berapa..itu kene tanye rizman ruzaini.hihi





waa, nak nangis tengok..cantiknye..merah itu mengancam bukan??





i suke kain die..ropol-ropol gitu..jenis kain macam skirt..kaler die macam kuning+baby blue..nampak soft je





Sama macam yang atas..tapi versi warna pink..plus beading die penuh





Baju ni nampak macam dress...kain die jenis lace lapik dengan kain satin..glammer mase raye u kalo pakai baju ni..letak plak kat pinggang reben nampak siti slim sangat..i kasi 5 bintang untuk baju ni!!





Baju ni i rase kain die jenis skirt jugak..baju die jenis fit ikut bentuk badan..but, i loike the color!!..nampak exclusive





Baju kurung moden.warna die marbelesss..siti ni i rasa die memg suke buat kain baju kurung die macam skirt sket macam beralun..tapi serius cantik..i nak gak..






satu lagi jenis kurung moden dari siti






ni macam kurung kedah..sebab baju die jenis pendek..tone kaler die cantik






Baju yang ni unik sket..dekat lengan sket kembang. boleh la tiru tahun ni..






Kan i kate Siti suka kain die ropol-ropol sket..







Baju ni jenis dress..lengan jenis kembang..warna die nampak menyerlah






yang ni lawa sangat..boleh bawak pegi dinner ni




Haha..tak tahan tengok baju die cantik-cantik kan?..Ok, itu je..korang boleh la mintak tailer korang buat k?..akhirkata, slamat berpuasa =)


7 gucci I sayang:

~ NANA ~ said...

yg gold brown tu lawa! simple n suka je kalo bj raya cmtu...hehe

MiSS NaDieYA said...

~ NANA ~:i pon suka..nampak baju die grand sgt

Qaseh Nurani said...

baju die mmg cntik2 r kn...agk2 klu pki cmtu time rye owg bsng x??kte over lak..hehe..;)..tp siyes mmg cntik..gojes..

MiSS NaDieYA said...

Qaseh Nurani: bia org bising..janji kite konfident..kecantikkan adalah hak setiap insan! =)

aTy _faRed~ said...

wahh..beshnyer kalau boleh se gelemer ct waktu raye nanti..:)

MiSS NaDieYA said...

aTy _faRed~:kan aty kan??best kan?

Mama Qist said...

tak suka fsyen siti kat atas ni..nampak macam old skool je..