BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 29, 2011

Medela Harmony

Assalammualaikum..
I selalu duk google pasal barang-barang baby ni. Semua I tengok comel-comel belaka..sangat teruja hokeh tengok barang-barang baby ni..tapi kadang-kadang ibu yang mengandung ni lupa nak cari barang dekat diri sendiri..sebab asyik cari barang baby je..Kite ni kene tengok jugak keperluan kita masa berpantang.bukan barang baby je nak kita penuhi.actually kadang-kadang barang untuk mommy tu yang sebenarnya penting untuk baby..macam breastpump..penting tau masa kita dalam pantang..actually ada orang cakap la, tak penting pon masa dalam pantang sebab kita direct bagi susu kat baby..memang betul tu..tapi bila baby dah tido takkan kita nak kejutkan baby kita untuk breastfeed..actually benda yang kita kna guna adalah breastpump..sebab lepas baby kita breastfeed kita kena pastikan susu kita betul-betul kosong untuk susu produce dengan banyak..so, sebab tu kita kne pump sendiri..kalo tak jadi la bengkak susu..pastu, susu pon susah nak kua dah lepas tu..itu sumber yang I baca la..pastu dengan pengalaman orang lain yang I tanya..

I mula-mula ingat nak beli breastpump manual avent..last2, pegi kedai tu die cakap medela ni ok jugak pastu murah sket dari avent sebab dah include dengan cooler bag..slalu yang femes medela freestyle la..I tak mampu la nak beli set breastpump sahaja rm1900..tidak kot..melainkan I ni duit banyak taktau nak buat apa ngan duit tu..kalo ade rezeki, insyaAllah, memang I beli breastpump medela freestyle tu..tapi orang kata memang berbaloi beli tu sebab ada yang juga sampai tak perlu beli susu tepung..plus, dierg boleh breastfeed anak dierg sampai umur 2tahun!!!..huuuuu..

I beli yang biasa saja..I harap breastpump medela harmony ni pon ok..sebab die pon ade two phase function(satu untuk merangsang susu keluar,satu untuk pump susu)..cuma penat la sket nak guna tangan kan sebab manual..tapi takpela, I cuba dulu..doakan I sebab kalo bleh I nak breastfeed penuh anak I..lagipon dari forum yang I baca ramai gak guna medela harmony ni..banyak yang kata ok..




yang ni bag medela citystyle yang I cakap tu..harga bag ni RM269..meh kite tengok ade ape kat dalam dia..

semua ni dah include dalam kotak tu..tapi I dah beli skali ngan breastpump..tengok gambar kat bawah..





Semua ni I beli dengan harga RM368..so, murah balik..kalo diikotkan bag citystyle tu harga die rm269, medela harmony breastpump harga die RM269 jugak..so, I bleh save RM170.. pakej yang ada dalam ni:

1. 1 set breastpump medela harmony
2.medela citystyle bag
3.cooler bag --->>untuk simpan susu supaya tahan
4. cooler pack (warna biru)-->> nak keep bia susu tu tahan, tapi kne simpan dalam freezer dulu
5.nursing pad (1 pair)
6. four bottles storage milks-->>botol simpan susu

Semua bende ni boleh bawak pegi tempat keje nanti..sebab bag medela citystyle tu tak nampak macam bag untuk simpan susu..nampak macam handbag je..huhu..so, untuk pumping boleh buat dimana-mana saja asalkan tempat yang tersorok =) .takde la orang tanye "bende ape yang ko bawak tu?"hihi..


Ini rupa bentuk medela harmony punya bahagian. Semua ni I dapat kat cik google..

A - Handle

B & B1 - Harmony pump diaphragm

C- soft fit breastshield

D - elbow connector

E & F - valves and membrane packet

G - bottle

J1, J2 - lid and disc



Ok, tu je..babai!!

6 gucci I sayang:

Kami said...

harge asal beg city style tu mmg rm269 ye? best jugak kn.. alang2 nk letak kn breast pump beli la beg skali..=)

MiSS NaDieYA said...

A'a, boleh letak breastpump skali dalam beg tu..I dah try letak dlm tu..memg muat =)

fatihiah said...

huuuuuu~~~~ fati pon tengah dok survey breastpump neh... thank for d info yea!

MiSS NaDieYA said...

fatihiah: ur welcome dear =)

Diana J said...

beli kat ner dapat harge tu?

Anonymous said...

Beli kat mane?ade lg x harga rm368 tuk sume brg tu?