BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 19, 2009

Penyatuan Cinta Kami (Episod 1)

Hanya tingal beberapa hari sj lagi..hati maken berdebar2..tatkala menunggu kebarangkatan wakil bagi sang putera dtg membawa hajat yang besar..Sang puteri disini setia menanti..menunggu tetamu yang dinanti..apabila kasih dah terperti..hajat yang di ingikan akan di kabulkan..haha..bermadah2 plak..tak sangke ye cptnye mse berlalu..rase br je kami knal walaupon dah 4thn stgh…lagi beberapa hari kami nk bertunang..skg ni agak bz sket bt preparation..walaupon majlis tunang je..tapi bagi sy tunang ke, kawen ke tetap bz gak..maybe sbb 1st time bt majlis gni bagi family sy..so,mcm xde experience lagi la..maybe pasni dah tau la cara mcm mn nak handle..agak sush gak nk planning ni..bg org laen maybe senang kot sbb dierg bt sendri hntaran ngan bj tunang..but, for myself sy bt kat kdai smue..baju sy sewa dan hantaran pon sy tempah kat kdai..sbb mcm takde mse n pk tak pndai pon nk gubah2 ni..tapi nasihat sy kepada bakal nak b’tunang n kawen kat luar sn..survey la dl barang2 kat butik pengantin tu..kdg2 dierg ni jnji je manis..so,batter pilih yang terbaek utk korg k? utk tempah ni memg sy dh siap g tempah dr bln 3 lagi..bukannya apa..takot2 tak sempat kg org laen dh bt tempahan byk kg tukang butik tu tak sempat nk bt yang kite..so,tempah la awl2..dr awl tu memng ada mslh sket la ngan baju..but, hopefully everything will be handle la..harap2 smua bjalan lancar la..risau gak..kang btunang kne pakai bj kurung g mengajar lak..ke tak pasal2 g2…so,kne confirm awl2..utk hantaran plak,sy sgt ske hntaran yang di gubah oleh yana..sape2 yang dudk jitra bleh la tempah kat die…butik die name SESIREH btol2 pekan jitra2...die memng pndai bab gubah2 ni…walaupon yana masih dalam mood honeymoon tapi masih melayan sy y mintak die bt bekas awl ni..sy sgt ske gubahn die!!! TQ yana…tak expect pon yana nak gubah g2..walaupon laen dr yang diminta waktu asal..tapi, lagi cntik dr yang dimintak….n tak lupa nk ucap thanks gak kat hazimi sbb ade kasi bekas satu..tq so much hazimi..sgt syg kamu!!!! MuaaaHHHH…sgt bersush payah tiap kali sy call cakap saiz bekas la, nk bile la..huhu….bab sirih junjung lak mak ngah kat penang ckp die nk sponsor..walaupon die tak dpt dtg hari tu..tapi tq sbb nak sponsor sirih junjung tu..huhu…sirih junjung tu tempah kat florist hari tu yang tempah mse kenduri umah makngah…maybe sirih junjung pk2 nak bt bunge carnation sbb carnation ni tahan dari bunge rose..bunge rose ni sbb penah ade experience dl bt mse kenduri umah makngah cpt je die layu..tak tahan lame…bunge carnation smpai b’hari2 tak layu2.ingt nak suh die gabung letak bunge melur sket kasi wangi+menarik...goodies bag untuk rombongan lelaki hampir nak siap gak..tq jugak kat maksu Ani yang sponsor kek coklat yang nk masukkan dlm goodie bag tu..antara hantaran yang akan diberi oleh pihak pompuan:

1- Sirih Junjung (sponsor by Makngah Noriah)

2- Sejadah

3- Al-quran

4- Coklat

5- Agar-agar Kering (sponsor by Hazimi)

6- Buah-buahan

7- Kek

Barang hantaran yang diberi oleh pihak lelaki:

1- Telapak sirih

2- Cincin

3- Kaen pasang

4- Jeli

5- Kek

Tema bg sebelah pompuan pink+putih+silver..tema lelaki plak warna gold…utk baju kami buat sma kaler..radzi kte die bt baju melayu..so,b4 die bt tu ade gak die tnye kaler ape..so, disbbkan sy pakai kaler putih,bj melayu die pon mse la kaler ngan bj sy mase btunang nanti..mcm nk bernikah je ye x???...huhu…tapi bleh je kan??




*Bekas hantaran yang digubah oleh yana..tapi maseh suh yana edit sket lg.


Untuk baju bertunang sy ambik kat romzy studio..pakej yang die bagi..

1- Baju bertunang

2- Kasut

3- Crown

4- Veil / Selendang

5- Bunga tangan

6- Alas duduk

Bile pk balik nak bt pelamin utk bertunang.. yana ade bt suggestion yang ni..ni rasenye pelamin mase yana bertunang dl…



Pk balik mcm membazir lak..mak pon ade kate ni bertunang je pon..nanti kalo kawen nanti bersanding la lame mane pon..tapi pelamin bertunang ni bukan utk bsanding tau..utk sarung cincin je pon..so, nak gne pon 5minit pon tak sampai..pk2 btol gak..takpe la..bt pelamin kawen nanti la…tapi,nice simple sje la…utk bilik nak sarung cincin nanti sy buat kat bilik akak sy je..sbb bilik die kaler pink n kne ngan tema sy nak mse tunang nanti..so,maybe sarung cincin pon dalam bilik la..untuk catering ambik kat jiran sy..sbb die slalu ambik tempahan utk mjlis2 gni..anggaran org yang hadir adalah 200org termasuk rombongan lelaki (30org) + sedara-mara + sahabat terdekat + jiran terdekat… cameraman maybe adek sy kot…huhu..dh takde org laen rasenye..kali ni my lovely kazen (nurul) tak dpt hadir sbb ade kenduri gak kat batu caves..kazen sy yang lelaki tu bernikah 7/6..sy lak kat kedah bertunang 6/6..so,family sblh kedah maybe ade dtg waktu hr betunang tu pastu dierg trus g kL utk g kenduri sblh kazen tu plak.tarikh pon xleh dah tukar …so,msing2 langsungkan jela..tapi yang seblah penang smue la dtg cume mak ngah sje la y dtg shr seblm majlis tu..sbb die pon ade majlis gak 7/6 tu kat penang…nampaknye ramai gak nak bertunang n kawen mse tu…taktau la mcm mane majlis tu nanti..harap2 smue berjalan ngan lancar mcm kami rancg..walaupon radzi sendri pon juz dtg ujung minggu dr melaka..so,agak rushing..harap2 smua berjalan dgn baek..doakan kami berdua…nanti sy update cerita mse bertunang.. =)




4 gucci I sayang:

.:: Miss Indee ::. said...

salam...
huhu...
nadieya... da sampai seru utk di'ikat'... semoga kekal hingga ke jinjang pelamin ye...

p/s: ramai nye kengkawan yg da nak kawen n tunang... cuak plak rasenye coz calon masih samar2... hehehe....

MiSS NaDieYA said...

tq ika.doakan nadia ye??..it's ok..nadia pon doakan kebahagiaan ika walaupon siape ika pilih..aminnn...

-eni- said...

waaa... nadieya...
da nak tunang eyh...
bagusnye...
moga berkekalan hingga ke jinjang pelamin eyh...
nanti kawen gtau ye...
moga kawen cepat2...
isk2.. ramainye nak mengakhiri zaman bujang ni...
bak kate ika.. cuak seyh...
huhuhu..
anyway... congratulations!

MiSS NaDieYA said...

tQ eni..nanti kawen nadia jemput eni n ika =)