BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 25, 2012

cloth diapers (CD)

Assalammualaikum..

Sape-sape yang ade yang penah guna cloth diapers kat sini?? atau sape-sape yang berhajat nak guna cloth diapers dan dah buat survey pasal cloth diapers ni boleh la share pengalaman dengan I..

I ade berhajat la nak guna cloth diapers (CD) ni sebab ia ni boleh jimatkan $$$..kalo mommy betul-betul nak guna CD ni, I baca paling kurang kne ada 10keping..sebab boleh tukarkan kalo nak basuh ngn pakai hari-hari..lagi satu dia evironment safe..takde la kita pegi buang pampers pakai buang tu hari-hari..lagi satu corak-corak CD ni pon comel2 jek..sebenarnye ade banyak jenis CD ni..ade yang mahal smpai la yang sederhana..I beli yang sederhana je..sebab nak try je dulu..actually, I ni pon bukan rajin sangat nak membasuh ni..heeee...tapi kalo betul2 nak jimat nanti mungkin I guna kot..I beli 4 keping je dulu. I beli dekat internet.. I tengok corak2 die comel je I berkenan..lagipon antara yang murah I penah jumpa...kalo nak mahal dan berkualiti beli lunatos punya brand..tapi I pakai yang murah je sebab nak try.. sekeping I beli dengan harga RM23..saiz CD ni kita boleh adjust dari saiz S, M ngn L..CD ni kalo jaga betul2 boleh tahan smpai 5tahun penggunaan die..boleh la waris kat adik-adik plak..hehe



4 keping semuanya..comel..hihi





sorry ye, tak bukak dari plastik..bukak satu je..tengok, I ambik semua corak polkadot..






satu CD ade 2 insert kat dalam..kalo tak banyak "membuang" boleh la guna 1 je insert..kalo banyak kena guna 2 insert..





kalo beli CD ni slalunye penjual akan kasi skali ngan manual penggunaan die..jom kite closeup dekat sikit..




kat dalam ni ade penerangan details pasal cloth diapers






siap ade cara-cara nak guna cloth diapers ni..cara nak basuh pon ade..






kalo sape-sape yang berminat boleh la contact kat nombor ni..




p/s:kalo nak tau lebih lanjut pasal cloth diapers ngan details pengunaan die,boleh la klik kat sini clothdiapersmalaysia


boleh jugak klik kat facebook die BabyMia Mia

5 gucci I sayang:

~ NANA ~ said...

berhajat jugak nk beli nnti...hehe

MiSS NaDieYA said...

~ NANA ~:boleh jimat nanti =)

aTy _faRed~ said...

pakai CD memang boleh menjimatkan..dah banyak pendedahan pasal CD ni..sekarang CD pon cantik n cun2..teringin gak nak cube..tapi may be lepas beranak nanti tengok keadaan rajin waktu tu..;p

MiSS NaDieYA said...

aTy _faRed~ :tula beli pon sebab nak try dulu...tapi kalo dh beli kna guna je kot..huhu

n0rraslida alias said...

best2.......bestnyewwwwwwwwwwwwwwwww