BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 5, 2012

Storage bottles

Assalammualaikum..Selamat menyambut maulidur rasul kepada semua umat islam..
Hari ni I nak cerita pasal storage bottle.. Kat pasaran ada macam-macam jenis storage bottle yang ada..Kegunaan storage bottle ni penting la untuk mommy yang bkeje sebab kne buat stok simpan susu..bagi yang nak menyusu badan la..I dari awal-awal dah planning nak fully breastfeeding ni..so, I kena la prepare awal-awal lagi walaupon baby belum keluar..hehe..I pon nak tau la berapa banyak storage bottle yang perlu untuk ibu yang berkeje..any suggestions??I ade la "google" pasal storage bottle ni..ade yang kate sekurang-kurangnya 10botol..ade yang ade smpai 40botol..smpai ade yang beli smpai 100botol pon ade..Banyak gak tu...maybe rezeki anak dierang meriah sangat..

Antara stok storage bottle yang I ade sekarang

I beli medela set so dapat la 4 botol medela kat dalam tu plus dapat skali yang pump medela harmony tu..so, ade la 5 botol..kalo beli asing-asing agak mahal storage bottle medela ni..3botol 5oz saje RM69..So, I guna ape yang I ade je..takde niat nak tambah untuk brand ni..



Brand bumblebee ni paling I suka sebab masuk dengan pump medela harmony I..I ade tengok review botol yang mane yang sesuai ngn medela harmony ni..So, yang ni memang jadi pilihan I..tambah plak die ade promotion beli 8botol percuma 2 botol..boleh isi susu sampai 5oz..So, I ambik 2 kotok untuk bumblebee ni..harge die RM36 untuk satu kotak.. So, untuk storage bottle bumblebee ni I dah ade 20botol..




Yang ni mom's little ones (MLO)..I beli yang 2oz punya untuk 10 botol dapat 2 cup feeder.harge dia RM30 lepas diskaun.penutup botol die comel warna biru dengan pink..siap ade wording for motivate mommy kumpulkan stok..Tapi botol ni confirm la tak muat ngan medela..tapi, I beli sebab baby awal-awal tak minum susu banyak sangat..2oz dah cukup untuk satu-satu mase (dari sumber pembacaan la sebab belum ada pengalaman)..so, simpan dalam ni boleh elak pembaziran susu..


So, total I ade sekarang ni 25 storage bottles 5oz dan 10 storage bottle 2oz..perlu ke I tambah? any suggestions??


p/s: sape2 yang nanti yang melawat baby I nak bagi hadiah storage bottles pon I terima sangat2..hehehee

8 gucci I sayang:

~ NANA ~ said...

i plan nk beli 30 storage bottle & selebihnya i nk beli bekas dadih tu je kot...hehe

MiSS NaDieYA said...

~ NANA ~: i ade tengok org letak susu dalam bekas dadih..gud info dear =)

Anonymous said...

i beli jugak storage bags just in case. bekas dadih pon my sis suruh beli. dia beli yg 1paket ada 100 dlm tu.

mrs irmidrza to be said...

sukenyer..bagus2...breastfeeding is the best!! hai dear..miza b2b dtg melawat..=)

MiSS NaDieYA said...

Anonymous:I ade terpikir nak beli storage bag..tapi storage bag yang berkualiti harga agak mahal..rm12.90 untuk 25pieces..only once use..tapi, ade I baca boleh jimat ruang peti ais..

mrs irmidrza to be:hi =)..happy preparing for ur becoming wedding dear =)

Ideologi Hidayah said...

hi nadia.. from my experience u mmg kena prepare banyak botol, sbb kalau rezeki murah, mau jugak sehari dapat sampai 20 oz waktu di office,

kalau yg bekas dadih tu mmg ok, cuma masalahnya, kalau travel nak drp ofis ke rumah nanti, bila simpan dalam cooler bag, takut tutupnyer trbuka & boleh tumpah susu semua.

I dulu mula-mula guna botol, tp sbb dah banyak sgt, x larat dok nak beli jek, last2 guna storage bag jek.

Antara storage bag yg best, Autumz, sbb dia ada double zip lock, even u simpan tonggang terbalik dalam cooler bag pun insyaallah tak tumpah..

storage bag jenama SURI pun best jugak.. hee..

sorry komen panjang pulak, just share an idea..:D

MiSS NaDieYA said...

Ideologi Hidayah:thanks for sharing..bnyak tips I dapat dari U..thnks again dear =)

Zahirah Salehuddin said...

Nak tnye. Beli mane storage mlo tu ye??