BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 17, 2012

28 minggu






Assalammualaikum..minggu ni genap sudah 7bulan (28minggu)...lebih kurang 12minggu lagi nak tunggu baby kua..harap-harap baby dalam perut ni sehat dan sempurna semuanya..sekarang ni bila berjalan sikit pon dah termengah-mengah dah..harap-harap boleh la nak harung lagi 12 minggu ni..berat badan pon maken bertambah..tak sabar rasanya nak bersalin nak back to normal..serius nafas pon rase pendek-pendek je sekarang..



kelengkapan baby ngn mommy tak hbes lagi prepare..ade lagi sikit-sikit nak kna beli..cuma barang baby yang nak bawak pegi hospital dah siap dah kemas..barang I, satu apa lagi tak kemas..haaihhh.malas gila bila nak mengemas ni..tapi hari ni jumaat kedah memang cuti..so, ingat hari ni nak kemas dah barang-barang I masuk dalam beg..tengok gambar barang baby yang I beli kat atas..I rasa cukup2 la beli barang harian baby..tinggal nak beli toiletries je..bulan ni plan nak beli sterilizer ngan warmer..mujur semua dh start beli dari masa I pregnant 3 bulan hari tu..kalo tak teruk gak nak keluarkan duit..barang baby bukannya murah...

Cerita pasal tilam baby, I dah beli satu dh yang siap punya..satu lagi I tempah dekat orang untuk jahit skali ngn sulam..tapi bila tengok yang online punya..waaa, lagi cantik ok..mak I cakap beli je lagi satu..tapi tengok la keadaan dekat-dekat nak bersalin nanti..tapi serius memang cantik hokeh..



cantik kan??kalo baby girl dah ambik dah yang ni...pilihan untuk girl memang banyak..sian anak I nanti nak tdo atas tilam pink ni..so, batalkan niat untuk pilih warna ni..




yang ni pon lawa..tapi xnak jugak sebab tak sesuai untuk baby boy..tsk tsk





boleh consider kaler ni untuk baby I..tapi tengah pikir2 lagi nak beli yang mane..




cantikkan bentuk die??memang tengah consider nak beli bentuk oval macam ni..tapi, taknak la kaler hitam..


semua gambar kat atas kredit dekat

Butik Qiut Butik Qiut


harga yang die charge I rase ok antara rm130 hingga rm150..tak masuk ngan postage lagi..I pon tengah survey lagi nak beli yang mane..so, pilihan kedai nombor dua adalah....meh kita tengok dulu tilam yang die ada..corak tilam dia fancy2 pastu nampak vogue gitu..



cantikkan kaler merah??


corak macam ni pon lawa gak


yang ni sesuai untuk baby boy


comel kaler hijau dengan penuh cupcakes..huhu

credit dekat

Little DJE

tilam ni membe I yang bgtau dekat I..bila tengok berkenan la pulak..tengok la nanti dekat-dekat nak bersalin boleh la tempah..tengah pikir2 nak ambik yang mane..


ok la..papai semua =)

5 gucci I sayang:

Wawa said...

wowww..banyaknye brg baby da beli...heee..:)

aTy _faRed~ said...

tilam baby sekarang sarungnyer cantik2..!!! memang teruje tengok..:)

~ NANA ~ said...

uikss teruja tgk tilam2 tu!

Liza Razak said...

saya pulak excited tengok tilam baby ni..cute!!

MiSS NaDieYA said...

a'a, semua comel-comel jek..buat I rase geram..hehe