BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 21, 2009

Akan tibe jua hari itu...

Dah dekat sebln lebey sy ct..tapi assignment tak buat2 gak..dh nak bukak dh sem baru..3/1/2010 start la kelas..nape rase kejap sgt ye cuti..tapi bosan gak lame2 cuti gni..sampai taktau nk buat ape...tiap2 hr ngadap laptop je..tu pon bt bende2 lagho maen facebook je keje..astaqfirhullahalazim...ape nak jadi ni...facebook ni memng melalaikan..tambah2 game2 kat facebook tu best2..game ape y tak maen?...smuenye blasah maen...tapi bukan tu sy nk crite skg ni..sy nk crite ape y sy dh buat untuk preparation for my wedding..walaupon lagi sethn..tapi sy rase lbey elok kte prepare awl2 kan?..so, takde la kelam kabut bl nak dekat nnti.. mengikut buku pengantin y sy bc edisi jan 2010...buku tu kate 12 bln sblm majlis perkara2 yang perlu dilakukan sebelum majlis adalah:

1. memilih tarikh untuk majlis pernikahan dan persandingan.
2. memilih lokasi majlis, waktu jamuan dan tempahan makanan.
3. menentukan gaya serta tema majlis persandingan.
4. mengatur bajet.
5. memilih perancangan majlis perkahwinan yang terbaik dan mengikut kemampuan anda.
6. mengumpul nama tetamu.
7. memilih pengapit, pengiring serta pengacara majlis.
8. memilih cincin pernikahan.
9. memilih kek pengantin.
10. memesan cenderahati untuk tetamu..

huhu, so, tak la awl sgt kan sy nk bt perancangan..paling ideal sethn sblm tarikh perkahwinan..antara bende y sy nk kongsi kat cni..bende2 yang sy dh survey untuk majlis sy nnti..yang pertame skali hantaran.. pk2 maybe untuk nikah nnti nak bt fresh flower untuk hntaran..dh tanye2 yana for my hntaran..n sy akan sewa gak mcm sy btunang dl..sbb puas ht n cntik..kalo nk bt sendri pon bt ape..nk cmpak mane plak lepas tu kan?...tema untuk hantaran sy maybe merah putih something like this

sy sudh jatuh hati ngan warna merah putih ni..bile warna due ni bergabung sgt cntik bukan?...untuk bunge tangan pulak sy dh jatuh ht ngn dengan bunge tgn ini




memng sy suke warna merah putih ini..nmpak sgt menyerlah n cantik kan? for my bilik tidur lak sy sgt suke katil ini..design bilik ni pon sgt simple n menarik..warna temak bilik sy,sy pilih kaler ni..tapi maybe nk letak wallpaper..sy suke mcm ni..n bleh pakai pon lepas kawen n takyah nk tanggal2 dh..nak tmbh seri jus letak bunge kat meje due2 katil ngan kat langsir katil tu..menarik kan?...sy ingt nk bt kaler putih for cadar pengantin..tapi blum cari lagi..maybe next year baru pegi cari...



for my goddies bag, sy bt y simple je..tapi sy suke y ni..sgt jimat n agak murah tapi nice..somthing like this...

sgt jimat bukan?...just bli beg tu letak sticker ngan riben..sy sgt ske ngn idea ni..bleh bt kaler asing2..for my fren maybe kaler merah takpon pink..tgk la nnti..tapi tak pk lg kaler ape..but, sy memang nk bt mcm ni...



sy bkenan y ini....tapi kaler laen la..maybe kaler kuning campur putih,,sbb tema bj sy kaler gold maybe..mule2 igt nk bt kaler putih merah,,tapi mcm tak sesuai je pakai kaler merah..cume hntaran je sy buat merah putih ngn bunge tangan..sy memg nk bt kek n kat bwh tu cupcake..comel kan?


st bkenan dekat pelamin ni..tapi kne tgk kesesuai kaler ngn tema wedding sy nnti..tapon sy bkenan y ini

sy bkenan jugak y mcm ni..tapi kne ubah kombinasi kaler..ni nmpak terlalu putih,,tapi nice.....tapi y atas lg menjadi pilihan kot..cantik je kan??...nnti sy update lg pasal kawen sy.. (=

4 gucci I sayang:

-eni- said...

nadia.....
xsabarnye nak tengok nadia naik pelamin!!!!!

MiSS NaDieYA said...

huhu..lmbat lagi eni..ni angan2 je lebey..

Nurulhuda|Adlie said...

my dear kakak's pelamin, putih suci.. serious tak pyh deco superb2, simple is enough.. the tips is u should be stood out not the pelamin..

MiSS NaDieYA said...

thanks for the advice =)