BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 4, 2011

jakarta-bandung

Assalammualaikum..

ok tak hari ni??hari saye nak attend engagement membe baik saye pukul 2petang karang..malam karang bertolak pegi kL..esok jumpe encik tunang (blushing)..sebelum tu,kali ni saye nak citer pasal saye pegi jakarta ngan bandung hari tu..sorry ye..lambat lak citer pasal tu..mcm dh basi je..hehe..tapi gamba tak basi lagi..baru je transfer dalam laptop...okla, here we go..

gambar ni mase tunggu klia express..gamba ni ngan my father =)




ade rupe santa clause tak?? @_@




mase kat KLIA

kiterg naek KLM airline ducth transit dari belanda ke jakarta




mase dalam flight ngan adek saye..tibe2 gamba oldskol

aktiviti mase dalam flight..


jom tengok tv



aktiviti paling best


makan time =)


jakarta airport



tol di jakarta

bank yang banyak kat sane


sekolah dekat indonesia

bandaraya jakarta..macam KL tak??





rombongan kami mase kat sane

cantikkan padi kat sane??ni la padi bukit


pemandangan yang paling saye suke tengok mase kat sane



sile bace sendiri


setiap hari makan masakan sunda dan padang..masakan kat sana tak pedas..kurang kne ngan selera saye orang kedah yang makan pedas2 ni


holland bakery..kek die agak mahal..tak dapat nak beli kek lapis kat cni..harge menjangkau rm100++..kiterg beli kat lain


kiterg pegi tangkuban perahu..kawasan gunung berapi...



suasana kat atas tangkuban perahu..cuaca sejuk





kedai dekat sana


gunung berapi yang masih aktif





gambar kat bawah ni mase kat mini muzium mase kat jakarta..sangatlah best mase kat cni..saye rase malaysia patut buat mcm ni untuk tarik pelancong masuk..complete ngan taman tema, rumah-rumah tradisional,taman bunga, petrosains, hidroelektrik, tempat dakwah bagi setiap agama, disneyland dan apa2 saja complete dalam ni..transportation bleh pilih..nak naek moto, bas, monorel, keretapi, basikal, kereta cable n etc..memg best sgt..rase nak pegi lagi





oklah, nak balik sudah..akhir kata peace

mase tunggu dalam airport jakarta

5 gucci I sayang:

MarelFira said...

bestnyer, bnyk x shopping?heee

MiSS NaDieYA said...

Fira:hbes duit..pegi bandung memg giler arh!!..rase semue nak beli..tambh2 handbag ngan baju dierg cntik n murah2 btol..tak dpt kat msia ni g2..nnti bile nak pg bwk duit byk2..agak bawak bajet2 je..huuhuhuhu

.::cintabungablogspot::. said...

swonoknyer die :) shopping sakan, huhu

MiSS NaDieYA said...

cintabungablogspot:tak la shopping sgt..huhu

intan said...

waaa...bestnye tour ke bandung..anyway, saya baru je jadi follower anda sebentar tadi..:-)