BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 5, 2010

DIY bunga pahar

cuti lame skg taktau nk buat ape...pastu ade la jalan2 kat kedai bunge telur..memg ade hajat nak buat sendri..tgh duk jalan2 cari barang terjumpe stokin untuk buat bunge telur...tumpang time free skg dr membazir mse baik ade bende yang terisi gak kan...1st time ni nak gelintir bunge telur ni...taktau nk pilih warne ape..last2 pilih kaler putih..tak ikot tema pon..huhu..tapi org kate warna putih tu mcm bleh match ngn smue...so,ambik le sy kate putih...mahal jugak ye bli barang2 nak buat tu..mau kopak gak duit..tapi kalo bl ready made lg mahal kot..takpe la bukan buat byk pun kan?...tapi kne kerah tenage gak la..saket gak tgn duk gelintir bende alah tu..
(
T_T )...keje kawen ni bukan la semudah a,b,c....ya, betul..byk bende kne prepare...ape yang mampu DIY sndri tu sy bt la...mau tgk hasil sy buat??..sile scroll ke bwh...







yang dh siap blum letak reben




yg ni dh siap tingal nak letak telur nanti...

rupe bunge stokin



lagi sush nak buat reben dari gelintir bunge stokin..tsk..tsk..



ruang ni agak bsepah...tgk br dpt 3 dh siap...naseb baik majlis lambat lagi....takpe,biar mcm kure2...asalkan dpt siap...heee

14 gucci I sayang:

kay kamal said...

sonoknye ade byk masa nk try test sume2

ur flower turned out really well,kudos

MiSS NaDieYA said...

huhu..mule2 pk nk tempah kat org je...tapi skg ni tgh tunggu posting takde bende nak bt,try je bt bunge pahar ni..bleh jimat sket =)

amElyn said...

eeee.bestnya u diy!!
i teringin gila nak diy.tapi rasa mcm tak berkesempatan jek.. hukk3.
cuak3.santek ur bungah pahar tu.i was berangan nak buat bunga dip.ntah dapat ke tak..hihi
im following u btw~
mai lah singgah.bola share sama2 tips or any info bout wedding prep!
kumakikaeamelyn@blogspot.com
keep in touch eh! xx

MiSS NaDieYA said...

skg ni i tgh cuti tak buat ape...so, i dh taktau nk bt kat umah kasi ilang bosan..huhuhu...bunge dip lagi cntik kan?sbb nampak esklusif...i'm following u too dear =)

iedayah said...

ai pn diy bunga pahar gk..hihi..pki dip..celup2..=p

MiSS NaDieYA said...

bunge dip lagi cantik =)

yUmIe said...

hehe sye pn berangan nk wt sendiri..tp last2 mak offer nk buat sbb die ckp sng je nk wt..tp mmg diakui die lg kreatif dr sye..haha..berapa semeter harga kain stokin 2 u beli ek??hr 2 sye beli dekat Nilai semeter RM2.50 tau..ni mak ckp dh abis stok..jauh 2 nk pergi Nilai blk..kt kg xde jual le bahan2 tu sume:(

MiSS NaDieYA said...

bestnye mak tlg buatkan..sy beli yang dh siap packing harge die rm1.50..ade jenis tone kaler lg cntik harge die rm2..skg ade yang jenis baru siap ade glitter dh..harge die mahal sket rm2.50..sy beli yang plain je..

yUmIe said...

huhu seronok tu mmgle seronok mak tlg buatkn..tp DIY lg bestkn??tp mayb mak tau kot sye buat nt mst ade je yg xkne..ekeke..ic..oo yg glitter RM2.50??yg sye beli 2 bkn ade glitter tau..yg plain je..kre mahal le yg sye beli tu:|..n actually sme dgn awknye color ~ putih..hehe..

MiSS NaDieYA said...

awk duduk area mane??kalo beli kedai bunge telur biase takde??sy beli kat kdai bunge telur biase je..slalunye ade.. =)

yUmIe said...

erm kg kt Kuala Rompin, Pahang..kt situ mmg terhad sikit klu brg mcm ni..lucky sye keje kt KL ni..so byk le plhn kn..ingt ptg ni nk runner jp g Klang le..seb bek opis kt PJ je..huhu:D

MiSS NaDieYA said...

takpe..kL lagi byk pilihan =)

yUmIe said...

hehe 2le psl..anyway thanks 4 ur info..

erm sye add link awk kt blog..bleh wt reference nt..hihi..

MiSS NaDieYA said...

kte exchange link dear =)