BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 20, 2010

DIY bunga side table

Assalammualaikum semua =)

Post sblm ni saye ade janji kan nak bagi care2 nak DIY bunge side table tu kan?
Saye tak lupe janji sy ok..
Ni saye tunjuk step nak buat bunge side table tu..
Sharing is caring..hehehe...

Ok, meh kte tgk steps die..

step 1



Barang2 yang perlu:

-Untuk satu pokok bunge kite gne 6 jambak bunga merah ni+ bunge halus2 tu 3 jambak+satu jambak daun
-1 span petak utk cucuk bunga bwh
-1 span bulat utk cucuk bunga atas
-pasu bunga
-riben kertas
-kayu ( y ni memang dh jual satu pack yang kaler putih tu)
-rumput utk cover span bahagian bawah

step 2
-span ni kne ukur sama dengan pasu..
-kne letak 2 layer bg tinggi sket br cantik..
-pastu sapu ngan gam susu kat atas permukaan span tu br letak rumput...
jadi la mcm kat bwh ni..

step 3

Ad nampak mcm rumput btol tak??? bagi effect jd pokok bunge real..huhu

step 4


-utk kayu ukur agak-agak 3 jengkal jari...cantumkan dalam 2 kayu yang same panjang..
-pastu ikat kedua2 hujung dengan dawai..
-pastu bleh cucuk atas span mcm gamba kat atas..
-lepas cucuk atas span mcm kat atas ni, letak gam gun utk bg die kukuh kat bahagian bawah kayu pada rumput..
-boleh la gubah bunga ikot selera anda.. =)

step 5


ok, dh siap..senang kan??jgn lupe letak riben kat tengah2 tu..slamat mencube =)


p/s: sile abaikan permandangan yang serabut dibelakang (tak sempat kemas)...tehehehe







8 gucci I sayang:

Khumaera Ismail said...

lawa la dear!! kreatif... =)

MiSS NaDieYA said...

Khumaera Ismail: thanks..sy pon bljar2 jugak care nak bt =)

kay kamal said...

wah wah i like! ebat u

masmOna said...

thank you! boleh cuba nih. hehe

MiSS NaDieYA said...

kay kamal & masmOna:thanks =)

anaztasias aira said...

thanks foe sharing this nice info dear !!

rose said...

wah..cantik!!thanks kongsi info..=)

MiSS NaDieYA said...

anaztasias aira & rose: ur welcome