BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 22, 2010

HIV test

Assalammualaikum..

Hai semua..penatnye hari ni...mcm-mcm bende bt dr pagi tadi..
hari ni gak baru lepas bt hiv test..bendenye tak lame mane pon..cume menunggu giliran tu lame sket..entry kali ni takde gamba ye..sbb tak tgkap pon gambar mse dekat klinik tu tadi..1st tadi saye pg bt kat klinik kesihatan lain..sgtlah byk songehnye..orang ramai la..kne tunggu pnjang la..dtg petang la..huh,sgt byk kerenah..utk pengetahuan uols, saye dh pegi klinik kesihatan tu dh 2x ok...bende yang sme jugak die kate..nak bt keje ke taknak??..even memang la klinik kerajaan ramai, kene la bt jgk even orang ramai skali pon..saya pon dh naek fed up, saye pegi klinik kesihatan lain yang dekat jugak kawasan umah saye tu..boleh je pon bt..even ramai orang pon..berurusan pon senang..walaupon kne tnye mcm2 saye tak la bleh jawab sgt.. T_T

prosedur nak bt hiv test g2 ke??saya hanye tau sket2 mcm mane hiv merebak ngan cara-cara nak cegah..tak tau la secara mendalam tentang virus tu...die tnye habes2 pasal hiv ni..mungkin naseb org tak same..setahu saye die akan bagi sesi kaunseling je..so, bakal2 pengantin nnti bt la homework sket pasal hiv ni..mungkin akan ditanye nnti mse bt ujian ni...ape2 pon sy dh settle bab hiv test ni..boleh la bt preparation lain =). Lupe plak nak bgtau..utk hiv test anda perlu sediakan

1. Nama pasangan
2. No K/P pasangan
3.No. Tel Pasangan
3. Alamat pasangan
4. Pekerjaan Pasangan
5. Alamat Tempat kerja Pasangan
6. No. Tel Tempat Kerja Pasangan
7. Tarikh Kahwin

p/s: hiv test ni sah utk tempoh 6 bulan

6 gucci I sayang:

Puan D0T said...

oo...susah ye..
klu kat shah alam..limited plak..
cume 40 org je leh wat test dalam sehari

anaztasias aira said...

kat tampin pun limited juga :(

ElyaElmo said...

oowh 6 bulan yeh..elya ingatkan 3 bulan..bleh laa g ujung thn ni kann...

MarelFira said...

eheeee...aik, npe limited erk...

iedayah said...

wa...da blh melangkah ke part strusnye..

MiSS NaDieYA said...

Puan DOT anaztasias: takde la plak dierg bgtau kate limited ke ape..cume kne tunggu lame la sbb ade geng ibu2 bsalin nak bt check up..

ElyaElmo: ye elya, 6bln sah lakunye =)

MarelFira: mungkin ade sesetengah limited kot sbb ramai..

iedayah:byk lagi nak kne bt T_T